Divata-Ferma-Online-Magazin-za-bio-teleshko-meso

Бети от Дивата ферма – биопроизводител на 2020

Коя е Бети от Дивата ферма

Благовеста Василева, Бети, е химик по образование, учител по химия и биология, еколог по призвание и екскурзовод, а от ноември 2020та година и „Биопроизводител на 2020та“, според списание „Български фермер“. Наградата е за Дивата ферма.

„През годините сме получавали много награди, но тази е най-важната. За тези 26 години, в които ние се трудим със съпруга ми Николай наистина почти денонощно, това да съм на тази сцена, означава много за нашия труд“, каза Благовеста. И добави: „Искам да перифразирам изречението, че „Зад всеки успял мъж стои една жена“. Благодарение на съпруга ми Николай и брат ми Стефан постигнахме това стадо, с което се гордеем и сме първи в България. Нищо от това, което сме днес, нямаше да е на тази висота, ако не беше Програмата за развитие на земеделските райони и министерството, което да ни подкрепя“.

История на фермата

Дивата ферма започва с едва 16 крави, а днес е дом на над 1200 автохтонни говеда, които водят не просто свободен, а полудив живот. Цикълът на биофермата се затваря, когато Благовеста и Николай изграждат и биосертифицираната кланица – единствената до момента в България. 

През нашия онлайн магазин може да си закупите истинско био телешко месо.

  • Прясно охладено фермерско телешко месо
  • Телешки колбаси
  • Месо в буркани
  • Лимитирана серия

Всичко това е заредено с красотата и енергията на Родопите.
Надяваме се да можем да споделяме с повече от вас магията на истинската фермерска храна!

Какво да сготвя днес, Бети

Бети, освен награждаван фермер, е и доказан майстор в кухнята. Споделяме рецептата й за домашно приготвена супа от телешка опашка.

“Телешка опашка ли? Не, не, благодаря.” – е една от най-често срещаните реакции, щом споменем това ястие. Но знаете ли, че месото от опашката е по-крехко и наситено на вкус от почти всяка друга част на телето? Може да ни последвате за повече рецепти и във Фейсбук!

Share your love

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *