За фермата

Ние сме Бети и Ники Василиеви. Днес сме щастливи собственици на ферма с над 1600 животни и първите в България производители на истинско, био телешко месо. Но нашата история започна далеч по-скромно преди над 25 години.

Именно тогава, през 1994 г., избрахме селския живот, близо до природата, където храната е домашна и приготвена с автентични продукти, красотата е навсякъде около нас, а въздухът е свеж и чист.

Заживяхме в родната къща на Ники, която нарекохме Дивата ферма, с десетина овце и кози, наследство от баба му. И бързо осъзнахме, че освен безкрайно идилично, това ежедневие е наситено и с някои несгоди и трудности. Продадохме апартамента си в Пловдив, за да купим първите си 16 крави, а още същата година половината от тях починаха.

Това не ни отказа от мечтата ни – тази къща стана дом на четирите ни деца, за които био храните не са лукс, а норма. Именно затова вярвахме, че можем да осигурим истинско месо на достъпни цени не само за нас, а и за много други хора.

Днес вече работим по сбъднатата си мечта, притежаваме първата в България био кланица и първият преработвателен цех за био телешко месо, който се намира в село Горно поле в Източните Родопи.

Надяваме се чрез нашия онлайн магазин за био продукти да можем да споделяме с повече от Вас магията на истинската храна!

Всеки е добре дошъл на фермата ни. Тя не е общоприетата “къща за гости”, а отворен дом за всички приятели – стари и нови, търсещи свободата, зова на дивото и цвета на живота.

Къщата разполага с двойни и тройни стаи със собствен санитарен възел с общо 15 легла и голям зелен двор, наситен с мирис на сено, свежа трева и много цветя.

Освен настаняване ние предлагаме и страхотни приключения в района – наблюдаване на диви птици, конна езда, добив на злато по старинен метод, тур за минерали, търсене на диви пчели, каякинг – възможностите за преживявания в Родопите са безгранични.

Заповядайте в нашата уединена семейна къща в село Горно поле в източните Родопи. Очакваме Ви!

На 15.02.2017 год. ЕТ „Благовеста Василиева“ подписа договор № 26/04/2/0/00231 за безвъзмездна финансова помощ по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Проектът е за изграждане на предприятие за месопреработка и производство на стерилизирани месни и месо-зеленчукови консерви от биологично телешко месо, като продуктите от преработката ще бъдат месни разфасовки, месни заготовки, месни консерви, месо-зеленчукови консерви и сурово сушени деликатеси и колбаси.

Основната цел на проекта е внедряване на нови мощности, чрез изграждане на предприятие за производство на продукти с високо качество при оптимални разходи и затваряне на цикъла собствени телета – готова продукция (колбаси, консерви и т.н). Проектът е изпълнен успешно и в резултат е изградено едно модерно и отговарящо на всички стандарти био сертифицирано предприятие.

Проектът е на стойност 1 094 136,36 лева, от които безвъзмездната помощ по програмата е 486 589,02 лева. (75 % от тях са финансирани от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР) и 15% е Национално съфинансиране)