Divata-Ferma-Online-Magazin-za-bio-teleshko-meso

Телешкото месо и неговите ползи за здравето

Какви са ползите от яденето на телешко месо?

Чистото телешко месо е богато на протеини, които съдържат аминокиселините, от които се нуждаете за мускулен растеж, мускулна маса и възстановяване на мускулната тъкан.

  • То е и чудесен хранителен източник на желязо, което помага на червените кръвни клетки да пренасят кислород до клетките в цялото ви тяло.
    Желязото е от съществено значение за енергията, мозъчната функция и здравословния растеж и развитие, и е особено важно за подрастващи момичета, бременни жени и спортисти.
    Видът желязо в червеното месо (наречено хем-желязо) се усвоява по-лесно от тялото, отколкото желязото в растителните храни, което прави телешкото толкова добър източник на този минерал.
  • Цинкът играе жизненоважна роля в клетъчния метаболизъм на тялото ви и помага да поддържате силна имунната ви система, която е необходима за борбата с инфекциите. Цинкът в червеното месо също се усвоява по-лесно от тялото, отколкото цинкът в растителните храни. Цинкът също така поддържа вашите когнитивни и репродуктивни функции и помага да поддържате кожата и косата здрави.
  • Чистото телешко месо също е с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, същата здравословна мазнина, намираща се в рибата, която поддържа мозъчната функция и здравето на сърцето.

Има причина телешкото месо да е важна част от нашата здравословна диета – то е не само вкусно, а е и пълно с основни витамини и хранителни вещества.

А що се отнася до червеното месо и хранителните вещества, „B“ е буквата на деня, водоразтворимите витамини, които насърчават различни функции на тялото.

  • Витамин В12, по-специално, подпомага нервната ви система – той се намира в най-голямото си изобилие в месото и не е лесно достъпен в растителните продукти, което прави недостигът на В12 основателна грижа за веганите.
  • Други витамини от група В, намиращи се във високи дози в телешкото, включват В6, който повишава имунната ви система; ниацин, който подпомага храносмилателната система; и рибофлавин, който насърчава здрава кожа и очи.

Телешкото месо е с високо съдържание на фосфор, което помага на тялото ви да преобразува храната в енергия. Разбира се, само защото телешкото може да бъде полезно за вас, не означава, че трябва да ядете пържола на всяко хранене. Но като част от балансирана диета и начин на живот, яденето на органично чисто телешко месо в препоръчителни количества – и с много зеленчуци – може да ви помогне да бъдете най-добрите, които можете да бъдете.

Сякаш някой от нас се нуждаеше от друго извинение да яде телешко…

Share your love

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *