Divata-Ferma-Online-Magazin-za-bio-teleshko-meso

Колко време се готви говеждо месо?

Готвенето на говеждо месо може да бъде трудна задача, тъй като твърде дългото му готвене може да доведе до жилава и трудна за дъвчене текстура, докато готвенето му за твърде кратко време може да доведе до недостатъчно сготвен и опасен за ядене продукт. Ето общо ръководство, което ще ви помогне да определите колко дълго да готвите различните видове говеждо месо.

  1. Пържоли / Стекове (Рибай, Т-бон, Контрафиле): Гответе пържоли за около 3 до 4 минути на страна за средно изпечени или докато термометърът с незабавно отчитане, поставен в най-дебелата част на пържолата, покаже 60°C.
  2. Печено (ребра, плешка, гърди): Гответе за около 15 до 20 минути на килограм при 160°C или докато термометър с незабавно отчитане, поставен в центъра на печеното, покаже 60°C за средно изпечено.
  3. Смляно говеждо месо: Гответе го, докато достигне вътрешна температура от 70°C, тъй като това ще гарантира, че всички вредни бактерии са унищожени. 

Важно е да се отбележи, че времето за готвене е много общо и може да варират в зависимост от фактори като дебелината на парчетата месо, вашия метод на готвене и лични предпочитания. Термометърът с незабавно отчитане е най-надеждният инструмент за определяне кога вашето говеждо месо е напълно сготвено. 

Винаги помнете не забравяйте да оставите говеждото да почине няколко минути, преди да го нарежете или сервирате, за да позволите на соковете да се преразпределят и да предотвратите изсъхването на месото. Приятно готвене! 

Последвай профила ни във Facebook.

Напишете коментар