Divata-Ferma-Online-Magazin-za-bio-teleshko-meso

Пригответе се за „Уестърн уикенд в Дивата Ферма“!

Здравейте, търсачи на силни усещания! Вземете ботушите, сложете каубойската шапка и се пригответе за едно вълнуващо приключение. Първият по рода си „Уестърн уикенд в Дивата Ферма“ ви очаква от 7-ми до 9-ти юли, гарантирайки едно изключително изживяване!

Сгушена сред спиращите дъха пейзажи на Източните Родопи, близо до китното селце Горно поле, тази тридневна фиеста е съвместната работа на Бети и Ники от „Фермата“ и изключителните хора от BRONCO. Те се обединиха, за да представят един фестивал на високопланиското говедовъдство и трайната връзка между човека и коня. Какво ще кажете?

Пътуване назад във времето

Грабнете възможността да вземете участие в един вековен обичай: практика по преместването на стада с над 2000 говеда на над 2000 м. надморска височина. Разбира се, упражненията ще се проведат близо до село Горно поле, а не на Белмекен, където всяка година преместваме стадата. Бъдете свидетели от първа ръка на тънкостите в отглеждането на тези величествени същества, а може би дори да научите няколко каубойски трика по пътя.

В компанията на конете

Разбира се, „Уестърн уикенд в Дивата Ферма“ не е събитие само за говедата. Събитието поставя акцент върху сложната връзка между човека и еднокопитните. Това не е някой каубойски филмов трик с хвърляне на ласо; говорим за истинска връзка, комуникация и уважение. Насладете се на внушителния спектакъл на уникални демонстрации със специално участие на:

 • Христо Шаллиев, майстор в обяздването на диви коне.
 • Димитър Труканов, основател на школа за исторически бойни изкуства на кон “Мадарски конник” и инструктор по конна стрелба с лък.
 • Juan и Monica Araquistain, Испания, за ranch sorting клиника и демонстрация по сортиране на добитък с коне.
 • Веселин Фотев, който ще проведе работилница и лекция по подковаване на коне.
 • Багатур, за вълнуващо шоу с коне.

Баланс между труд и почивка

Това събитие няма да е свързано само с работа, приятели. Очаква ви музика на живо, която ще накара ботушите ви да потропват, и практически семинари, обогатяващи ума ви. Предлагаме също и работилница с местни баби. За най-малките? Специална зона, специално пригодена за тях!

Под родопските звезди

И докато небесните тела красят нощното небе, можете да опънете своята палатка в уникални и просторни места, отредени за това. Изпитайте несравнимото усещане да спите под просторното родопско небе. Не забравяйте да вземете палатки си, може и одеяла на каубойска тематика и играчки… само за най-малките, разбира се.

Храна? Разчитайте на нас!

С всичкото това движение гладът е неизбежен и ние сме подготвени. Насладете се на разнообразие от вкусни домашно приготвени и био храни. От ръчно приготвени биотелешки бургери до традиционни родопски чевермета, емблематични за Дивата Ферма. Вашето небце е готово за гастрономическо приключение!

Приготви се и скачай!

И така, приключенци, готови ли сте да хванете юздите и да се присъедините към нас за „Уестърн уикенд в Дивата Ферма“? Готови сте да създадете нови запознанства, да се докоснете до традициите и да възобновите връзката си с майката природа. Можете да събудите заспалия каубойски дух в себе си. Впрегнете каруцата (Шегуваме се! :D) и ще се срещнем скоро!

Имайте предвид, че програмата ни (която можете да намерите тук) е ориентировъчна и подлежи на промяна в зависимост от метеорологични условия и други непредвидени обстоятелства. Винаги помнете: Безопасността на първо място, забавлението винаги!

Осигурете си място сега за този разтърсващ празник на дивото и необикновеното. Дивата Ферма ви очаква, приятели. Ще се вслушате ли в повика ни?

дни

часа

минути

секунди

ЧЗВ: Отговори на вашите горещи въпроси!

 1. Кога и къде ще се проведе „Уестърн уикенд в Дивата Ферма“? Фестивалът ще се проведе от 7-ми до 9-ли юли край село Горно поле в Източните Родопи. България, разбира се!
 2. Какво да очаквам? Нашето тридневно събитие включва практически семинари, музика на живо, работилница с местните баби, детски кът и още много под небето на Родопите.
 3. Какво да нося? Вашият приключенски дух, любов към природата и ако планирате да нощувате на открито под родопското небе, не забравяйте палатката си!
 4. Ще има ли храна? Абсолютно! Подгответе се за кулинарна наслада с домашно приготвена и био храна, която обещава гастрономическо удоволствие!
 5. Добре дошли ли са деца на събитието? Разбира се! Предвидили сме детски кът и разнообразни дейности, подходящи за всички възрасти.
 6. Как мога да запазя своето място? Влизате на страницата на събитието тук и купувате билет!
 7. Ами ако времето се развали? Не е изключено. Да, дейностите ни зависят от времето. Безопасността е наш приоритет, но бъдете сигурни, забавлението е гарантирано, независимо дали вали или грее!

Надяваме се, че сме отговорили на всичките ви въпроси! Ако имате още, не се колебайте да се свържете с нас. Ние сме също толкова развълнувани, колкото и вие. Затова отбележете в календарите си, изтупайте праха от каубойските си ботуши и шапка и нека заедно да се впуснем в едно незабравимо приключение!

One comment

 1. С нетърпение очаквам да дойда на вашият първи ,надявам се и да не е последен , уестърн уикенд. Харесвам всичко това което сте написали , обожавам кънтри музиката и коне. За първи път ще присъствам в България на такова събитие . Нямам търпение вече да идва уикенда.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *